A game where you remote control holonomic camera-robots equipped with laser tag weapons and laser aim systems, over the internet.

Om kakor

Enligt lagen om alltings tillkrånglande (lagen om elektronisk kommunikation 2003:389 18§), som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om vad en kaka är. Så därför, laglydiga som vi är, har vi samlat ihop lite info om saken.

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webplatsen. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Denna GameReality använder sig av den senare typen av kakor för att hålla reda på vem som står på tur att spela. Kakan som sparas är bara en vanlig textfil med lite bokstäver och några siffror. Den kan på inget sätt ge oss info om din dator (sådant tar vi reda på annat sätt) eller användas för att spåra vilka politiker du valt. Skulle du mot förmodan vilja stoppa denna kaka så får du titta i din webbläsares manual hur man gör. Men då får du tyvärr inte vara med och spela.

Observera att det är själva GameRealityservern med adressen http://robot1.gamereality.se som sparar kakorna.

För att få veta mer om vad en kaka är och hur lagen ser ut besök Post & Telestyrelsens hemsida om kakor
Men innan du fördjupar dig i texterna där vill jag påpeka att de risker som där uppges finnas med kakor i ännu högre grad gäller andra tekniker som inte omfattas av lagen om alltings tillkrånglande.

Den webbstyrda roboten

Calculated queue time: Zero